Jump to content.


Intel·ligència natural

El Mundo Castellón al Día, 6 d’Abril de 2007

Tres doctors en Física de la Universitat Jaume I (UJI) han patentant un sensor d’humitat per a l’optimització del reg, la principal novetat del qual radica que té en compte les condicions d’humitat del sòl, és a dir, si ha plogut, està nuvolós o si la terra s’ha assecat suficientment.

El sensor d’humitat està orientat a disminuir el
consum d’aigua de reg en qualsevol tipus d’aplicació, des d’agricultura, hivernacles, jardineria fins a camps de golf. De fet, s’ha començat a utilitzar en un camp de golf de la província de Castelló.

Els inventors de la patent i promotors de Xop Física, SL, una spin-of de la UJI, són els doctors en Física Germà García Belmonte, professor titular; Juan Bisquert, catedràtic, i Francisco Fabregat, professor contractat doctor, tots pertanyents al departament de Física de la UJI.

El projecte del sensor d’humitat per a l’optimització del reg consisteix en el desenvolupament d’un sistema de control del reg complet que proporciona informació sobre les necessitats hídriques de la planta, tant sobre la base de les dades ambientals com, i ací radica la principal aportació, a les condicions d’humitat del sòl.

Llegir-ne més | >Veure PDF
»


Vidre conductor
(Tenda online)

—-

Xop Física al projecte Agrintel

una plataforma inteligent per a la monitorització dels processos en viticultura